GeorgieviTrans

Кои сме ние

началото

Нашата компания започва своята работа още през 1990 г. с името ЕТ “АТ Стоян Георгиев“ и е първото частно транспортно предприятие в своя регион. В началото дейността се осъществява само с един камион по дестинации Руска федерация и Европа (Германия, Австрия).

През 1991 г. са закупени още три превозни средства с ремаркета. Поради засиления интерес на клиентите и за да се отговори на техните нужди, е закупена цистерна за превоз на гориво. Същата година е придобита собствена база със складови помещения, офиси и столова за персонала.

През 1992 г. се развива транспорта на товари от Германия до Иран и тази дейност продължава до 2000 г. Закупено е и още едно транспортно средство марка „Щаер“.

В периода 1996 – 1997 г. се разгръща още една дейност, свързана с дървен материал и дървени продукти за международните пазари.

Започва подновяване на автопарка. Закупуват се камиони от марките „Ман“, „Мерцедес“, „Скания“ и „Волво“. В този период фирмата вече притежава 10 камиона, 10 ремаркета, както и собствен, лицензиран сервиз за поддръжка на камионите. Вече 80% от работещите предприятия в града са клиенти на нашата компания.

През 1999 г. основателят Стоян Георгиев решава да промени структурата и името на фирмата на „Георгиеви Транс“ ООД. Компанията продължава да се развива и са закупени първите нови камиони от марките „Ман“, „Волво“ и „Ивеко“. Осъществяват се контакти с международни и утвърдени спедиции като “DHL”, “Somat”, “Schenker” и други.

РАЗТЕЖ И РАЗВИТИЕ

Между 2000 – 2006 година се извършва транспорт само по направление България – Германия.

В периода 2006 – 2009 г. се създава партньорство с фирма „БЗ – Експорт“ (с основател г-н Бисер Георгиев) с цел специализирано звено за превоз на извън габаритни товари (лодки, моторници, яхти) в цяла Европа.

През 2009 г. се осъществяват контакти с холандски и немски спедиторски фирми и това води до създаването на допълнително звено за транспортни услуги само за европейските страни, които се предлагат и днес.

С годините фирмата се спира само на една марка камиони – „Скания“ и до днес работи само със „Скания“ V8 oдвигатели.

УТВЪРЖДАВАНЕ И ПОСТОЯНСТВО

През 2014 г. г-н Бисер Георгиев поема пълното ръководство на компанията и тя е преименувана на „Георгиеви Транс“ ЕООД. Същата година фирмата придобива още два нови камиона „Скания“.

През 2017 г. е закупен и седмият камион от нова генерация марка „Скания“, модел „S730”.

И днес компанията продължава да надгражда създаденото от предшествениците си, като развива и разраства транспортната и спедиторската си дейност.